ייעוץ עסקי למסעדות

ייעוץ עסקי למסעדות

"כדי לנהל מסעדה מוצלחת, יש להכין אוכל נהדר". האמנם? נניח שיש שף, או טבח – שהוא בשלן מעולה, והוא חושב לעצמו: "האמת, שכנראה יהיה נכון לחשוף את העולם לבישולים שלי. אני יודע, אפתח מסעדה, כדי שזה יקרה" – וכך הוא עושה. מה הלאה?

הטבח או השף, יגלה ש…

-עליו לנהל את המסעדה בעצמו

-עליו להיות אחראי על ההתנהלות הכלכלית של העסק, על תזרים המזומנים וכיוצא בזה

-עליו להיות אחראי על השיווק: להגיע לאנשים, להראות להם מה קיים, לשקף היטב את המותג. רמז: המותג זה הטבח/שף/הבעלים. זו ההבטחה, הערך שהוא מבקש להעניק למי שמבקר במסעדה. ויש אפשרות לשקף את זה בצורה בהירה ומדויקת, כדי לדבר בקול רם "הנה, זה שלי, זה אני, בואו לראות", וזה חלק מהשיווק. שכן שיווק זו הוצאה לשוק, הוצאה לשוק את המותג האישי, את הפעימה האישית של האינדיבידואל, שרוצה להביא משהו חדש לעולם.

-להתנהל עם הספקים

-לנהל את צוות העובדים

-ואולי אפילו משימות שונות במסעדה, כמו למלצר, לנקות ואף לשטוף כלים

-וכיוצא בזה.

 

ניהול עסקי לכל דבר: ייעוץ למסעדות

על כן, כדי לפתוח מסעדה, יש עניין לדעת איך לנהל עסק, מה למעשה לעשות, להיות, לאפשר – כדי שהעסק יצליח. כמובן, ראשית כל, צריך שתהיה תשוקה למסעדה עצמה, ולמסעדנות בכלל, כמו גם יכולות בענף. אמנם לא צריך הסמכה מקצועית קודמת כדי לפתוח מסעדה, אך לדעתנו כן נכונה שתהיה מידה רבה של תשוקה, בין אם בענף זה או בכלל, כשפותחים עסק ו/או מיזם חדש.

מתוך כך, נמליץ, שבמסגרת ייעוץ עסקי למסעדות, יהיו נוכחים הדברים הבאים, עבור האדם שמבקש לפתוח מסעדתו:

-שתהא לו תשוקה רבה לדבר שהוא מבקש לפתוח

-שיהיו לו יכולות רבות בתחום המסעדנות

-שתהיה לו הבנה מה מסעדה מצליחה מבקשת ממנו להיות: הגרסא הגבוהה ביותר של עצמו (ושלל הכישורים המתבקשים, וההבנות הגבוהות)

-שיידע לענות על השאלה: "למה שאנשים יבואו לאכול אצלך?"

 

באשר לשאלה: "למה שאנשים יידעו לאכול אצלך", נגיד מראש, כי יש אפשרות לענות עליה בצורה מנטלית, ויש אפשרות לענות עליה בצורה אמיתית. במסגרת ייעוץ למסעדות, אפשר לשאול את השאלה, ולקבל תשובות מנטליות כמו: 

-האוכל טוב

-האווירה נעימה  בסך הכל

-מחירים נוחים

-המארחת נראית טוב

-וכיוצא בזה.

 

אך במסגרת התשובות האמיתיות, אפשר לשמוע דברים קרובים ואינטימיים יותר (אנחנו בעסקי התשוקה, אחרי הכל, לא כך?), כגון:

-חשוב לי שייהנו מחוויה אמיתית

-הם ירגישו טוב יותר, יותר שמחים

-מקום אמיתי לבלות בו עם חברים, אהובים, משפחה, קרובים, קהילה וכיוצא בזה

-הם יסתקרנו מהוויב, והם ייכנסו לבדוק מה כל כך מיוחד (ומורגש להם, גם באופן לא מודע)

-הם ירגישו את התשוקה שלי, וזה יעורר בהם השראה לגלות בעצמם גם את התשוקה של עצמם

-וכיוצא בזה.

 

הרכיב הסודי במתכון: התשוקה למסעדה

אנחנו כמו מחפשים את השורש, את העומק, מה מניע אותנו לפתוח מסעדה, לפתוח מיזם: מה אנחנו באמת רוצים לעשות כאן?

וזה אחד הדברים הראשונים, שלדעתנו חשוב להתמקד בהם, במסגרת ייעוץ עסקי למסעדות. ואחרי שיש לנו את זה, אנחנו רוצים לבדוק:

איך אנחנו עושים את זה?

כלומר, מה הם הכישורים והיכולות, שיש לבעל מסעדה מצליח. מה על היזם ללמוד, לגלות, ולפתח – כדי לנהל מסעדה מוצלחת? אפשר לשאול, לתהות ולגלות את זה תוך כדי משך פעילותה של המסעדה, כדי לשפר ולפתח עניינים, ואפשר לגלות את זה טרם פתיחת המסעדה עצמה.

כך שניתן להחיל את הייעוץ העסקי למסעדות, בשלבים שונים בדרך, ולראות מה עוד ניתן לפתח מכאן, כדי להשפיע על היזם, בדרכו לפיתוח והגשמת מסעדת החלומות שלו, ושלל היעדים החומריים והמקצועיים שהיה רוצה להגשים במסגרת הגשמה זו.

 

תהליך עסקי מלא: ייעוץ למסעדות

כך שלדעתנו, הדברים החשובים הם התשוקה והכישורים. ועם זאת, אפשר למנות שלבים נוספים, במסגרת פתיחת המיזם, שנוכל לאפשר עבורם סיוע ובהירות:

-גיבוש הקונספט 

-בחינה עסקית של המיזם

-הקמה בפועל של הפרויקט

-בניית תפריטים

-גיוס והכשרת כוח אדם

-חיבור ללוקיישנים

-תכנון שטח המסעדה

-חיבור לספקים

-סיוע בהנפקת רישוי עסקי

-כתיבת תכנית עסקית

-שיקוף עלויות (טרם מכירת המנה הראשונה, במידת האפשר)

-תמחור מנות בתפריט

-יעדים עסקים ומכירתיים

-תקציבים 

-וכיוצא בזה.

כך, שבסך הכל, יש לנו הרבה לדבר עליו, הרבה לעסוק בו, הרבה לחשוב עליו. הפריטים הם רבים ומגוונים, והם יכולים לכלול את מיקום הכיסאות, כמו גם את הפילוסופיה הכללית של היזם – המון רבדים שאפשר לגעת בהם, כדי לוודא שאנחנו במיקום הנכון, להתחלת המסע שלנו. ובנימה זאת, נתקדם לסיום הכתבה, שכן לא נרצה להיכנס לעומק מעבר לרובד זה.

במידה וברצונך לקבל עזרה, במסגרת ייעוץ עסקי למסעדות – נשמח לסייע, במידת האפשר. אנא השאר הודעה, כדי לגלות מה ביכולתנו לאפשר, ואם נכון לנו להיכנס להליך ייעוצי יחדיו, כדי לתמוך בהתפתחות המסעדה שלך, או שלאו. תודה על קריאתך.

[contact-form-7 id="6072" title="Contacts_footer"]

תפריט נגישות