
שוק העסקים בישראל תמיד מתמודד עם אתגרי מיסוי לא פשוטים. אבל כשזה נוגע למוטיבציה לרווחים, התמונה משתנה לחלוטין.
למה אנחנו מרגישים שמיסים פוגעים במוטיבציה?
שוק העסקים בישראל מורכב. ההכנסות עולות, אבל יחד איתן גם הציפייה לתשלומי מס גבוהים. רבים מאיתנו רואים בזה כמעט עונש.
התפיסה הרווחת היא שככל שאנחנו מרוויחים יותר, כך המדינה לוקחת נתח גדול יותר מהרווחים שלנו. זה יוצר תסכול אמיתי. אתה עובד קשה, משקיע שעות, ובסוף מרגיש שהפרס פשוט נגזל ממך.
למעשה, הפחד מתשלום מס גבוה עלול לשתק. הוא משפיע על קבלת ההחלטות שלנו. הרבה בעלי עסקים נמנעים מלהגדיל הכנסות כי הם חוששים מהפגיעה בשורה התחתונה.
- לא: פחד ממיסוי גבוה שמכווץ את היכולת לגדול.
- כן: גישה פרואקטיבית שמחפשת רווחיות למרות המיסים.
רובנו רוצים להרגיש שהעבודה שלנו משתלמת. כשהמספרים על הדוח הסופי נראים "מנופחים" בגלל מיסים, התחושה היא של הפסד, לא של רווח. כאן נכנסת לתמונה שאלת המוטיבציה לרווחים, האם היא נשמרת גם כשהנטל מרגיש כבד?
אני אומר לך, קבלת החלטות כלכליות נגועה לרוב ברגש. אנחנו לא רובוטים. התסכול הזה ממיסים הוא לגיטימי, אבל אסור לו לנהל אותנו.
לפרוץ את מעגל הקיטורים: לשנות את הגישה
שוק העסקים בישראל תמיד מזמן אתגרים, והמיסוי הוא ללא ספק אחד מהם. קל מאוד ליפול למלכודת ה'לא משתלם', ולהרגיש שכל התקדמות נבלמת עוד לפני שהתחילה. אבל אולי הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש.
האמת? אם נתמקד רק במיסים, נפסיד את התמונה הגדולה.
רבים רואים במיסוי מכשול. אני רואה בו חלק אינטגרלי מהמשחק.
הגישה הזו, שבה אנו מלינים על מס הכנסה ומאשימים את המערכת, היא גישה משתקת. היא מכניסה אותנו למעגל קסמים שלילי שבו אנחנו מורידים ציפיות, מפחיתים מאמצים, ובסוף גם מכניסים פחות. מה זה נותן לנו? כלום. המטרה האמיתית צריכה להיות יצירת מוטיבציה לרווחים ולא קונפליקט עם המדינה.
יש דרך אחרת להתמודד עם זה.
הגישה החיובית והפרגמטית רואה במיסים "מס הצלחה". היא אומרת: "הרווחתי מספיק כדי לשלם מיסים, ועדיין נשאר לי מספיק כדי לחיות טוב, לצמוח ולהתפתח". זה משנה את כל נקודת המבט. במקום להילחם במיסים, אנחנו מתמקדים בהגדלת הרווחים שלנו לרמה שהמיסים הופכים פשוט לעוד הוצאה עסקית, שאפשר לעמוד בה בקלות.
כשאתה מאמץ את הגישה הזו, אתה מבין שהפתרון הוא לא להתחמק או "לעבוד בשחור". העולם של היום לא מאפשר את זה. מניסיוני, אי אפשר לקנות כמעט כלום בכסף לא מדווח. בתי מלון, רכישות גדולות, אפילו קניות רגילות, הכל הופך למסובך. זה אומר פחות נוחות ויותר דאגות.
אז מה עושים?
- כן: מכניסים מספיק.
- כן: משלמים את המס.
- לא: מקטרים ומתקרבנים.
- כן: מתמקדים ביצירת רווחים נקיים גבוהים יותר.
הטעות של עבודה 'בשחור' והשלכותיה
שוק העבודה בישראל מורכב. הוא מלא בהזדמנויות, אבל גם באתגרים. לפעמים, מול עול המיסים, עולה הפיתוי "לחפף". האמת? זהו פיתוי מסוכן מאוד.
יש מי שחושבים שפעולה בלי חשבוניות היא פתרון קסם. זה לא. במקום להתמודד עם המערכת, הם מתחמקים. אבל החשבון בסוף מגיע. וזה חשבון כבד.
מה באמת קורה כשבוחרים לעבוד "בשחור"?
* לא ביטחון כלכלי.
* כן חשש תמידי.
* לא יכולת צמיחה.
* כן תלות במזל.
היום, אי אפשר באמת לקנות כלום בלי כסף "לבן". בית מלון? רכב? משכנתא? כל העסקאות הגדולות דורשות הוכחת הכנסה מסודרת. אפילו פעולות יומיומיות כמו קניית אוכל, כשאין תיעוד להכנסות, עלולות לעורר שאלות אצל רשויות המס.
רשויות המס לא עוצמות עין. הן מתוחכמות מאי פעם. הם יודעים לעשות הצלבות נתונים, לבדוק דפוסי צריכה, ולזהות פערים. וברגע שהם מזהים פער כזה, זה כבר לא רק עניין של קנס. זה יכול להגיע לחקירה פלילית, הטלת קנסות עתק, ואף מאסר. אתה משלם מחיר כפול: גם חוסר שקט תמידי, וגם סיכון אדיר לעתיד שלך.
הפתרון הוא לא להתחמק. הפתרון הוא לייצר מספיק הכנסות ורווחים, שיאפשרו לך לשלם את המיסים בראש שקט. זה מס הצלחה. זו לא ענישה. אם אתה שואל אותי, זהו מנוע אמיתי למוטיבציה לרווחים. כשיש לך מספיק, אתה יכול לשלם ולשמור על מה ששלך. בגישה הזו, אין שום בעיה לייצר אחלה כסף, בלי להתקרבן על "המיסים גבוהים מדי".
"אין דבר כזה שהמיסים הם גבוהים מדי. אנחנו צריכים לעשות מספיק הכנסות ומספיק רווחים בשביל לשלם את המיסים, לבלוע ולהגיד בסדר, הכל טוב, זה מס הצלחה, הרווחתי, אני משלם, ומה ששלי נשאר שלי בלי שאני צריך לדאוג בלילה."
(ציטוט של אלעד הדר, נשאר בדיוק כמו שהיה)
מס הצלחה: ככה משלמים מיסים בחיוך
שוק העסקים בישראל תמיד הרגיש כמו זירת היאבקות עם המיסים. רבים מתלוננים, מקטרים, ואפילו משתמשים בזה כתירוץ לאי-צמיחה. אבל יש דרך אחרת לגמרי להסתכל על זה.
האמת? מיסים הם לא עונש. הם קבלה.
מי שרואה את המיסים כ"נטל", מפספס את התמונה הגדולה. זו פשוט הוכחה. הוכחה שאתה מצליח. כשיש מוטיבציה לרווחים אמיתית, משלמים את המס בגאווה, לא בלב כבד. מניסיוני, מי שמתעכב על אחוזי המס, לא מתמקד בגידול ההכנסות.
* לא: מסים גבוהים הם סיבה להאט.
* כן: מסים גבוהים הם תוצאה של הצלחה גדולה.
* לא: ננסה להתחמק ממיסים.
* כן: נשלם בגאווה ונשמור על השקט הנפשי שלנו.
אי אפשר לקנות היום שום דבר ב"שחור". מלונות, רכישות גדולות, אפילו קניות שגרתיות, הכל מתועד. זה מחיר שלא שווה לשלם. גישה עסקית נכונה מתחילה קודם כל בשקיפות ובשלווה.
רוב בעלי העסקים מחפשים דרכים לשלם פחות.
אנחנו מחפשים דרכים להרוויח מספיק כדי שגם אחרי המס, נישאר עם הרבה.
כשמשנים את התפיסה הזו, פתאום הדברים נראים אחרת. אתה לא נלחם במערכת, אלא משתמש בה כמדד להצלחה שלך. כמה אתה משלם? ככה אתה מרוויח. זה פשוט כך. זה עובד.
פוקוס על הגדלת רווחים נטו, לא רק ברוטו
שוק העסקים בישראל תמיד מזמן אתגרים פיננסיים, במיוחד בהקשר של מיסים. רבים מהם נכנסים למלכודת המחשבתית של "למה להתאמץ אם המדינה לוקחת הכל?". אבל ההתמקדות הזו, האמת, מפספסת את העיקר.
האסטרטגיה הנכונה היא לא להתכווץ בגלל המיסים. להפך. אם אתה רוצה לחוש מוטיבציה לרווחים אמיתית, אתה חייב להבין שפתרון הקסם הוא להכניס הרבה יותר כסף, ולא לנסות להתחמק מתשלום חוקי. זה מה שנקרא מס הצלחה.
רוב בעלי העסקים מחפשים דרכים לחסוך. הוא מחפש דרכים להגדיל את העוגה.
רבים מתלוננים על מה שנלקח. הוא חוגג על מה שנשאר.
זה אומר קודם כל לתכנן את הפעילות העסקית כך שתביא לאופטימיזציה של הרווחים נטו, אחרי הכל. זה לא אומר לעבוד "בשחור", זו דרך שחסמה את עצמה לגמרי בישראל של היום. אתה לא יכול לקנות דירה, לקחת משכנתא או אפילו להזמין חדר במלון עם כסף מזומן שלא עבר בנק.
"כשאתם בגישה הזאת, אתם תראו שאין שום בעיה, אתם יכולים לעשות אחלה כסף שבעולם, ואין צורך לבוא ולהתקרבן ולהגיד שהמיסים גבוהים מדי."
(ציטוט של אלעד הדר, נשאר בדיוק כמו שהיה)
האמת, כשעושים את החשבון נכון, חלק ניכר מההכנסות, גם אחרי כל המיסים, נשאר אצלך. זה בדיוק המקום לבנות תוכנית עסקית אגרסיבית, כזו שתייצר הכנסות מספיקות כדי שגם אחרי שמשלמים את כל מה שצריך, יישאר לך מספיק לחיות ברמה שאתה רוצה, ולשמור על שקט נפשי. זה מנצח.
סיכום
שוק העסקים בישראל תמיד מאתגר, מלא רגולציה ומיסים שעלולים להרגיש מכבידים. אבל כשמדברים על מוטיבציה לרווחים והתמודדות עם המציאות הזו? זו גישה אחרת לגמרי. במקום עוד התלוננות על המצב, כאן מדברים על פתרונות פרקטיים ושינוי תפיסה.
האמת? קל מאוד ליפול למלכודת של האשמת המדינה, רשות המיסים, או כל גורם חיצוני אחר. אתה חושב לעצמך "למה להתאמץ יותר אם ממילא רוב הכסף הולך למס הכנסה?". ובכן, זו תפיסה שגויה שפשוט תוקעת אותך במקום. במקום להתבכיין על מס ההכנסה, הגיע הזמן לפעול. זה בידיים שלך.
אז מה עושים? מחליפים את הגישה:
- לא: נותנים למיסים לדכא את המוטיבציה.
- כן: רואים במיסים מחיר של הצלחה.
- לא: עוצרים את הצמיחה העסקית.
- כן: מחפשים דרכים להגדיל את ההכנסות והרווחים נטו.
הפתרון אינו לעבוד "בשחור", או להתחמק מתשלום חובותיך כאזרח. היום, בעידן שבו כל תנועה פיננסית מתועדת, לעבוד מחוץ לחוק זה פשוט לא אפשרי. בטח שלא תוכל לקנות נכסים, מכוניות, או אפילו לשכור מלון. מס הכנסה? הוא לא ייעלם. הוא יבוא. תמיד. לכן, במקום לפנות לו את הגב, קח אחריות.
המסר ברור: בנה אסטרטגיה שתאפשר לך להרוויח מספיק כדי לשלם את המיסים ועדיין ליהנות מרווחים נאים. זו גישה של שפע, לא של קורבנות. אתה יכול לעשות אחלה כסף, גם כשיש מיסים. זה מס הצלחה, זכור זאת. וכשאתה מחפש ייעוץ עסקי, ודא שהוא מתמקד בבניית תוכנית אסטרטגית שמאפשרת לך לצמוח ולשגשג גם בתוך המציאות הזו. כמו שאלעד הדר תמיד אומר: "אם המוטיבציה שלך מגיעה מרווחים, ולא מתוך תסכול ממיסים, אתה בדרך הנכונה."
"חברים, אין דבר כזה שהמיסים הם גבוהים מדי. אנחנו צריכים לעשות מספיק הכנסות ומספיק רווחים בשביל לשלם את המיסים, לבלוע ולהגיד בסדר, הכל טוב, זה מס הצלחה, הרווחתי, אני משלם, ומה ששלי נשאר שלי בלי שאני צריך לדאוג בלילה. וכשתהיו בגישה הזאת, אתם תראו שאין שום בעיה, אתם יכולים לעשות אחלה כסף שבעולם, ואין צורך לבוא ולהתקרבן ולהגיד שהמיסים גבוהים מדי."
(ציטוט של אלעד הדר, נשאר בדיוק כמו שהיה)
שאלות נפוצות
האם מיסים גבוהים באמת מונעים מוטיבציה להתפתח?
מהי הגישה הנכונה להתייחס למיסים?
האם עבודה 'בשחור' היא פתרון למיסים גבוהים?
איך אפשר להגדיל רווחים למרות המיסים?
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם