ייעוץ כלכלי לעסקים – התנהלות כלכלית בריאה לצמיחה אופטימאלית
כשזה נוגע לייעוץ כלכלי, הנושא הוא התנהלות כלכלית נכונה. כיוון, שהמפתח לתזרים מזומנים רחב ושופע, נמצא, בין השאר – גם במישור זה. אמנם, מחד, אנחנו רוצים להגיע ליעדים עסקיים, לסגור עסקאות ולהעצים את ההכנסות, ויש לזה מקום של כבוד, וזהו הפוקוס בנושאים שונים של ייעוץ עסקי. מאידך, בנושאים של ייעוץ כלכלי, אנחנו רוצים לגעת בהתנהלות הכלכלית הנבונה, כמעין מסגרת, או בסיס, לצמיחה עסקית בריאה.
כיוון, שאם יש לנו יכולת להגיע למידת הכנסות מרובה, אלא שאנחנו לא מקפידים על מידת ההוצאות, או על הדרך מה אנחנו משקיעים את הכספים הקיימים, נגלה שתזרים המזומנים לא משקף את ההצלחה של החברה. תקציב הוא לא מגבלה, הוא כלי לצמיחה, כאשר משתמשים בו נכון, ויודעים לתעדף את ההוצאות, כמו גם להשקיע אותן נכונה. ייעוץ כלכלי, שמלמד, מאפשר ומרחיב על ההתנהלות הכלכלית הנבונה, הוא זה שיכול להוביל לחיסכון ניכר בעלויות, סגירה של המינוס בחשבון, הקניית הרגלים פיננסיים מותאמים, תכנון קדימה לתקציב וחסכונות מעודדי צמיחה עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית של תרחישים פיננסיים ועסקיים שונים.
לצאת לציד על בטן שבעה
על כן, היתרונות הם רבים, ונדמה שייעוץ כלכלי לעסקים, יכול להיות זה שמכין את הקרקע עבור צמיחה עתידית. אפשר לדמות זאת במידת מה, לצייד בשבטים קדמונים (או מאלו שעוד מתקיימים היום באותה אווירה פראית ויערית), היוצא לציד של חיה גדולה ומזינה כלשהי. הצייד אוסף את נשקו, כוחותיו ושלל כישוריו, ובדרך של כניסה למצב הרוח הנכון, לדיוק המתאים, ומתוך הכלים הפיזיים שבאמתחתו – הוא עושה את ההריגה, ולוקח את הבשר לשבטו. כעת, נכנס לתמונה ההתנהלות עם השלל. למי מחלקים? כמה נותנים? איך משמרים את מה שהשבט לא הספיק לאכול? מה עושים עם עודפי המזון? וכיוצא בזה. על כן, בשלב אחד, יש לנו את הציד, ובשלב השני, יש לנו את ההתנהלות עם הגמול. וזוהי למעשה, נדמה, ההתנהלות הכלכלית.
ובמידה ושבט הציידים-לקטים יתנהלו נכון עם גמול-הציד שלהם, תהא להם אפשרות רבה יותר לשגשג ולקבל הזנה גם בימים שלאחר הציד, תוך שהם מתחזקים ומתכוננים לציד הבא. לא כל הצידות צולחים ומצליחים, אך יש סיכוי רב יותר, אם הצייד שומר על חדות ובריאות. ואם יתנהל נכון עם עודפי המון, והפרסים השונים שאסף בהרפתקאותיו, ייתכן שהדבר יסייע לו לשמור על מוכנות, לקראת הציד הבא, כך שייצא אליו במנח אופטימלי להצלחה.
להריץ את המרכולת
באם העסק נמצא בשלבי התחלה, או שטרם נפתח, ייתכן שיהיה בכך היגיון ותבונה, לקבל ייעוץ כלכלי עבורו. הסיבה היא, שבתקופה לפני פתיחת העסק, ניתן להיערך לתקופת ההרצה. תקופת ההרצה, היא קצת כמו הניסיונות של הצייד לצאת ליער, ולצוד – ואולי אפילו לזהות חיה, ולרוץ אחריה. זו תקופה של השקעת משאבים, תוך איתור הזדמנויות, וצידה שלהם. על כן, במונחים עסקיים, אפשר שזה השלב בו עסק משקיע משאביו כדי לחדור לתודעה הקולקטיבית, להציג את מרכולתו ברבים – וזו בעצם “ההרצה” שלו, בעוד זוהי תקופת הזמן בין כך, לבין כך שהאנשים מזהים שיש בפניהם דבר מה איכותי ומושך, שיכול להיות בהחלט רלוונטי ומתאים בעבורם.
כך שבשלב בו למעשה מריצים מוצר או שירות, ומשקיעים משאבים, וטרם סוגרים עסקאות – הוא שלב שייעוץ פיננסי לעסקים, ובפרט תכנית כלכלית לעסק יכולה להיות דיי שימושית. תכנית כלכלית לעסק יכולה לכלול עלויות הקמה, עלויות הרצה, עלויות שיווק, עלויות תפעול מלאי ראשוני (באם ישנו), הוצאות קבועות וכיוצא בזה. כאשר אחת המטרות בכך, היא לדעת מה הם המשאבים המתבקשים, כדי לצלוח את תקופת ההרצה אשר צופים, כמו גם באם יהיה זה נכון להיכנס אליה מלכתחילה, או שמא יש הכנות ספציפיות לעשות טרם כך.
לסיכום סיומת
על כן, ייעוץ כלכלי לעסקים, מאפשר לבעל העסק לחוות את הדברים הבאים:
לסגור מינוסים
להרחיב ולפתח חסכונות
להתכונן טוב יותר להחלטות כלכליות / השקעתיות עתידיות
לבטא צמיחה בריאה בעסק
להתכונן לתקופת ההרצה של השקת מוצר או שירות
להרכיב תוכנית כלכלית לעסק מדויקת (בשאיפה)
לקבל הרגלים פיננסיים בריאים יותר
לבצע בדיקת היתכנות כלכלית – באם המיזם קביל מבחינה פיננסית או שלאו, ואם יש עדכונים מתבקשים
הרכבת תקציב הקמה, כולל תכנון מקורות מימון
עדכון והדהוד המודל העסקי: עלויות ומחירי מכירה, מיקומו של היזם בשרשרת האספקה, לקוחות קצה, ייצור המוצר, גיוס עובדים וכיוצא בזה
חידוד התמחורים
וכיוצא בזה.
יועץ כלכלי יכול לתמוך בעסק שלך
על כן, באם יזם, בעל עסק או מנהל, פועל מתוך הנחה שהעסק שלו לא מתנהל נכון מבחינה כלכלית, וכי יש דברים שאפשר להתייחס אליהם, כדי להתנהל נכון יותר – ניתן בהחלט לבדוק כיצד יועץ כלכלי לעסק יכול לתמוך, ולהרחיב על מה שישנו, ואולי לאפשר אי אילו עדכונים שיכולים לתרום רבות ובאופן ניכר לבריאות הכלכלית של העסק. באם נדמה שאנחנו היא הכתובת, נשמח לדבר, ניתן כעת להשאיר פרטייך. תודה על קריאתך, מקווים שזו תרמה להבנתך את מכלול הנושא, אפילו שהוא כך על קצה המזלג ובאופן חד-זוויתי.