קרה לכם שקיבלתם שרות מאדם מיואש ומתוסכל?
בטוח לא רציתם לקבל ממנו שוב שירות.
זה קרה לי אתמול בצהריים.
ירדתי לאכול באחת ממסעדות הפועלים באזור
שבדרך כלל היא שוקקת חיים ומלאה,
ולמרות שהשעה הייתה שעת השיא של המסעדה,
האולם היה ריק, חוץ מזקן אחד שאכל שניצל בפינה.
זה יכול לקרות, מבצע של המסעדה ממול למשל
או משהו דומה, השאלה היא מה עושים עם זה.
בעל המסעדה ואשתו עמדו עם פרצוף עצוב
והגישו לי את האוכל באיטיות.
תשומת הלב שלהם הייתה במקום אחר,
שואלים את עצמם, איפה כל הלקוחות ה”נאמנים”?
למה אני משתף אתכם בזה?
כבעלי עסקים אתם עוברים כל מיני תקופות,
טובות יותר וטובות פחות.
הטריק הוא לא להתייאש כשהולך פחות טוב.
לא אתם, ולא עובד שלכם שלא כל כך הולך לו.
קל להגיד קשה לעשות?
נכון, זה לא כיף כשניסגרות פחות עסקאות
והעסקים נחלשים, אך תמיד אפשר לעשות משהו בקשר לזה.
ובאורח פלא מצב הרוח והחיוניות יעלו ובמקביל גם ההכנסה.
ריכזתי עבורכם כמה פעולות מידיות עבורכם ועבור העובדים שלכם
שיאיצו את העסקים ויגבירו את ההכנסות והפעילות העסקית:
1) קדמו כמו מטורפים: טלפונים, מילים, פליירים – שילחו תקשורות לכל הכיוונים.
2) נקו את האזור. שטח נקי מושך אליו הכנסה ופעילות.
3) עברו על רשימת העסקאות שהטיפול בהן נפסק באמצע
וטפלו במה שצריך כדי להזרים אותן.
יש עוד הרבה פעולות שמשפרות את המצב, ואשמח לתת לכם המון רעיונות,
אך מה שבטוח, כשתשומת הלב תתמקד בפעולות שמביאות הכנסה ולא בכמה קשה המצב,
מצב הרוח ישתפר פלאים וזה לבדו יכול לטפל במצב.
עפר פלאוט